Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

Vår kartläggning har identiferat nästan 600 föreningar med paraidrott i Västra Götaland!

Syftet med kartläggningen är att ge en samlad bild över ALLA paraidrotter i vårt distrikt, vilka föreningar med paraidrott som finns, vilka paraidrotter de bedriver och vilken målgrupp de vänder sig till.

Att nästan 600 idrottsföreningar kan erbjuda paraidrott för personer med funktionsnedsättning i Västra Götaland är ingenting annat än fantastiskt! Men vi hoppas förstås att ännu fler föreningar kommer att börja med paraidrott och uppdaterar vår kartläggning löpande. 

Vi ser ett stort värde med den samlade överblick som kartläggningen ger, och hoppas att den kan vara till nytta för både för oss själva, föreningar, utövare och andra inom paraidrottsområdet och att det kommer att generera både samarbeten och utveckling för paraidrotten i länet.

Föreningarna är listade per alla 49 kommuner i vårt distrikt, och erbjuder i varierande grad paraidrott för målgruppen personer med funktionsnedsättning – alltifrån mycket liten till mycket stor paraidrottsverksamhet. Några föreningar har kanske inte riktigt kommit igång än efter covid-19-pandemin, och andra kanske ligger i startgroparna för att starta upp eller har nyss startat upp paraidrott i sin förening. Kontakta föreningen du är intresserad av för mer information om vad de kan erbjuda dig som paraidrottare.

Läs mer om vår kartläggning och se hela listan över föreningar med paraidrott Öppnas i nytt fönster..


Publicerad: 2023-02-17

Senast uppdaterad: 2023-02-17

Partners och samverkan