Gå till innehåll
Visselblåsartjänst
Parasport Västra Götaland
Parasport Västra Götaland

Jonas och Anja vann brons i mixdubbel på Para-EM i Bordtennis i Sheffield

I semifinalen blev polackerna för svåra för Jonas Hansson till vardags hemmahörande i Kungälvs BTK och Anja Händén Halmstad BTK men vilket ändå avslutade Para-EM med en bronsmedalj i XD17-klassen för mixdubbelparet.

Det blev en tuff tillställning för det svenska mixeddubbelparet, som i sin semifinal mot Piotr Grudzien och Karolina Pek fick se sig besegrade med klara 6-11, 7-11, 6-11. Polackerna spelade mycket bra och de fick föra spelet.

Trots allt resulterade mixedparets prestation i sin helhet till en bronsmedalj för den svenska truppen lämnade Sheffield med många erfarenheter rikare och 3 bronsmedaljer i bagaget.

Förbundeskapten Robert Svanberg summerar Para-EM i bordtennis så här: "Nu är EM över för denna gång. Vi har kämpat och slitit i över en vecka i någon form av värmerekord för England i september. Som vanligt när man åker iväg med en stor trupp så kommer vi att få se både bra och mindre bra prestationer, men som helhet så visar många att de är med och tampas om medaljerna. Vi har framme hela sex spelare i kvartsfinal i singelspelet och lika många kvartsfinalpar i dubbel. Nu hade vi lite stolpe ut i många av kvartsfinalerna och får bara med oss tre semifinalplatser trots flera ledningar. Nu gäller bara att ta med sig erfarenheterna hem och växa oss starkare till nästa gång vi hamnar i samma matchlägen. Vi har en ung trupp. Jag hade satt tre medaljer som någon form av delmål innan mästerskapet, och det når vi upp till. Det gav dock med mersmak till att ta många fler vid framtida mästerskap."

De tre bronsmedaljerna fördelades på två i singelklasserna, Anja Händén i Damer klass 10 och Daniel Gustafsson i Herrar klass 9, och så ovan nämnda mixeddubbelbedrift.

Vi på förbundet gratulerar till de fina framgångarna och medaljerna!

Foto: Karl Nilsson/Parasport Sverige

Publicerad: 2023-09-21

Senast uppdaterad: 2023-09-26

Partners och samverkan