Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Nyheter

 • Parasporten inte återhämtad efter pandemin – mer resurser krävs

  Förra veckan släppte Riksidrottsförbundet en rapport som visar att barn- och ungdomsidrotten äntligen är starkare än innan pandemin. Men tyvärr är läget fortsatt tufft inom parasporten, som drabbades hårt av pandemin.
 • Nacka HI Spiders försvarade SM-guldet

  Det blev en repris av fjolårets final när rullstolsrugbyns SM avgjordes i helgen som gick. Nacka HI Spiders knep guldet efter vinst med 49-57 mot Norrbacka HIF Vikings.
 • Inför B-VM: "Det vore roligt att få tvåla till Norge"

  Det svenska landslaget i paraishockey åker till B-VM i Norge för att göra upp om två platser i nästa års A-VM.
  – Det kommer att bli tufft, men jag har en bra känsla. Vi siktar helt klart på medalj, säger lagkapten Peter Ojala.
 • Jämna matcher väntas på SM i rullstolsrugby

  I helgen spelas SM i rullstolsrugby i Uppsala. Lagen som tävlar om medaljerna är Köping Hillbillies, Norrbacka HIF Vikings, Nacka HI Spiders och Gothenburg Lions.
  – Det kommer att bli väldigt spännande. Flera lag har chansen att ta hem guldet, säger Cecilia Par, tävlingsansvarig i Svenska Parasportförbundets rullstolsrugbykommitté.
 • Tuffa förhållanden när SM i längdskidor avgjordes i Boden

  Idag avslutas SM-veckan i Luleå/Boden. En nyhet i år var att längdskidåkningens paraklasser var med på programmet för allra första gången. Ellen Westerlund, Pontus Hamrin, Rasmus Adervall och Kristin Björfeldt var de åkare som lyckades bäst i det besvärliga vädret och tog guld.
 • Ebba Årsjö vinner den totala världscupen - Aaron Lindström trea

  Ebba Årsjö tar hem den totala alpina världscupen efter en mycket spännande avslutning i de italienska alperna. Lagkamraten Aaron Lindström avslutar säsongen starkt som trea i den totala i slalomcupen samt den totala världscupen.

Publicerad: 2022-02-23

Senast uppdaterad: 2023-06-12

Prenumerera på nyheter

Hantera prenumeration