Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

SportExpressen sänder Svenska Parasportgalan

Bilden visar Parasportgalans logotyp och ett bildkollage av fler kända proifel som Ebba Årsjö Magnus Wislander mfl.

2023 var ett fantastiskt parasportår med bland annat VM i längdskidor och skidskytte på hemmaplan i Östersund. Nu har det blivit dags att utse Sveriges främsta, mest inspirerande och största förebilder inom svensk parasport. Den 3 maj sänds Svenska Parasportgalan live via SportExpressens kanaler.

2023 var året då svenska superstjärnor föddes och historiska medaljer skördades.. Det är upplagt för starka känslor och massor med inspirerande ögonblick när idrottare, ledare och förebilder ska hyllas. Den 3 maj kl. 20.00 sänder Sport Expressen (länk, öppnas i nytt fönster) årets stjärnspäckade upplaga av Svenska Parasportgalan.

– Vi är väldigt stolta över vad våra idrottare, ledare och föreningar åstadkommer varje år. Svenska Parasportgalan är ett tillfälle för oss att hylla dessa fantastiska prestationer som inspirerar och motiverar framtidens paraidrottare. Vi är också glada över att i år kunna ge ännu fler chansen att inspireras av svensk parasport tillsammans med Sport Expressen, säger Bo Sköld, generalsekreterare för Svenska Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté.

Med stora internationella framgångar, mästerskap på hemmaplan och idrottare med starka berättelser har intresset för parasport ökat i Sverige.

– Det är jätteroligt att vi kan vara med och visa när några av Sveriges främsta atleter prisas för sina insatser. På samma sätt som att idrotten ofta är på blodigt allvar osar den också av värme och glädje. Och det här är verkligen ett exempel på det sistnämnda! En perfekt komponent i Expressens innehållsmix, säger Pontus Weinemo, strategisk sportchef på Expressen.

Galan genomförs för åttonde året i rad. Och för tredje året arrangeras Svenska Parasportgalan i samarbete mellan Svenska Parasportförbundet och huvudsponsorn ATG.

– Svenska Parasportgalan bidrar till synlighet för en målgrupp som inte ofta syns men som förtjänar all uppmärksamhet. Som huvudsponsor är vi väldigt glada över att bidra till möjligheten att direktsända galan i en stark sportkanal. Det ger även parasportintresserade och familjemedlemmar som inte är på plats en möjlighet att ta del av festligheterna, säger Johanna Åberg, marknadschef ATG.

Den framgångsrika paraidrottaren och Virtus-VM medaljören Kristin Björfeldt kommer att leda Svenska Parasportgalan 2024 tillsammans med trav- och tv-profilen Per Skoglund.

Se hela galan - LIVE 20.00 – 3 maj – Svenska Parasportgalan 2024 Länk till annan webbplats.

 

Publicerad: 2024-04-29

Senast uppdaterad: 2024-04-30