Gå till innehåll
Parasport Sverige
Parasport Sverige

Nacka HI tog hem Sverigeserien i rullstolsinnebandy 2023/24

Lagfoto på det vinnande laget Nacka HI. Spelarna har medaljer runt sina halsar.

Foto: Nacka HI Rullstolsinnebandy (facebook.com/rullstolsinnebandy)

Den 4-5 maj avgjordes slutspelet i Sverigeserien i rullstolsinnebandy i Eskilstuna. Nacka HI försvarande sin titel från i fjol när laget besegrade GRIF Invalidos med 4-3 i söndagens final.

Sverigeserien är den nationella serien i rullstolsinnebandy. Sex lag spelar i serien: FBC Kalmarsund (Kalmar), Eskilstuna Parasportförening, GRIF Invalidos (Göteborg), Nacka HI, IKSU Rullstolsinnebandy (Umeå) och Halmstad IBK Rolling Penguins.

Lagen samlas i 4-5 omgångar per säsong, där de spelar flera matcher. I år har omgångarna spelats i Kalmar, Eskilstuna och Umeå.

Nacka HI tog hem fjolårets Sverigeserie och var därmed regerande mästare inför den här säsongen. Laget följde upp det med att vinna årets grundserie, med tio raka vinster och en målskillnad på +151.

Tabell grundserie 2023/24


Lag

V

F

+/-

P

1

Nacka HI

10

0

+151

30

2

Eskilstuna Parasportförening

8

2

+56

24

3

GRIF Invalidos (Göteborg)

6

4

+112

18

4

IKSU Rullstolsinnebandy (Umeå)

3

7

-49

9

5

FBC Kalmarsund (Kalmar)

2

7

-98

6

6

Halmstad IBK Rolling Penguins

0

8

-148

0


Slutspel

Helgens slutspel avgjordes i Volvo CE Arena i Eskilstuna. 1:an och 2:an i grundserien, Nacka HI och Eskilstuna Parasportförening, kvalificerade sig direkt för semifinal.

Kvartsfinaler

I kvartsfinalerna ställdes GRIF Invalidos mot Halmstad Rolling Penguins, och IKSU Rullstolsinnebandy mot FBC Kalmarsund.

Resultat:
GRIF Invalidos - Halmstad Rolling Penguins 32-0
IKSU Rullstolsinnebandy - FBC Kalmarsund 5-1

Semifinaler

I den första semifinalen möttes Eskilstuna Parasportförening och GRIF Invalidos, tvåan mot trean i grundserien. En på förhand spännande match som blev lika spännande som väntat. Till sist drog GRIF Invalidos det längsta strået och vann efter sudden, 5-6.

I den andra semifinalen visade Nacka HI varför laget var regerande mästare och grundserievinnare när man besegrade IKSU Rullstolsinnebandy med 24-2.

Match om 5:e plats

I matchen om 5:e plats ställdes Halmstad Rolling Pengiuns mot FBC Kalmarsund. Det blev en jämn match där Halmstad Rolling Penguins rullade vinnande ur striden, 2-1.

Bronsmatch

Sett till prestationerna i grundserien var Eskilstuna Parasportförening favoriter i bronsmatchen mot IKSU Rullstolsinnebandy. Sörmlänningarna levde upp till förväntningarna och vann med 14-3.

Final

Finalen mellan regerande mästarna tillika grundserievinnarna Nacka HI och GRIF Invalidos, med en imponerande målskillnad och flera starka poängspelare, blev tajt och spännande. Nacka vann första perioden med 1-0 och gick i andra perioden fram till 2-0. GRIF Invalidos reducerade relativt omgående men i slutet av perioden utökade Nacka till 3-1. GRIF Invalidos vann den tredje och sista perioden med 2-1, men närmare än så kom inte göteborgarna. Finalen slutade 4-3 till Nacka HI.

Stort grattis Nacka HI till vinsten av Sverigeserien 2023/24!


Alla matcher kan ses i efterhand på Youtube Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2024-05-06

Senast uppdaterad: 2024-05-06

Vill du börja spela rullstolsinnebandy?

Besök ParaMe.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att hitta föreningar nära dig.